Over de term ‘breedband’


We gebruiken nu de term ‘breedband’ in plaats van ‘glasvezel’, omdat uit de aanbesteding pas definitief zal blijken welk type netwerk aangelegd zal worden. Glasvezel staat momenteel algemeen bekend als beste medium en uit de interessepeiling voor providers blijkt ook dat zij deze techniek prefereren. Echter, in theorie zou ook een andere technologie kunnen worden gekozen, als deze gelijkwaardig is aan glasvezel en een betere prijs-kwaliteitverhouding oplevert. Wij communiceren daarom voorlopig over ‘breedband’ in plaats van ‘glasvezel’.

Eigenschappen van een breedbandnetwerk

 • Connector.

  Razendsnel en zonder verstoppingen

  De kabels bieden letterlijk duizenden malen méér capaciteit dan koperkabels, die niet zijn berekend op het groeiende digitale verkeer.

 • Connector.

  Toekomstvast

  Gaat vele generaties mee, volledig toegerust op datagroei, nu en in de toekomst.

 • Connector.

  Onmisbare aanvulling op draadloos internet

  Een nieuw breedbandnetwerk in onmisbaar voor 100% dekking van het 4G- (en straks) 5G-netwerk. Voor elke zendmast is namelijk ook een breedbandvoeding nodig.

Wat is mogelijk met breedband?

Thuis

Razendsnel en kwalitatief hoogstaande radio/tv, telefoon en internet. Gamen, streamen, full-HD-, hologram- en 3D-tv, veiligheid in en rond het huis en in de buurt, uploaden, videocommunicatie. Maar ook online energie- en klimaatmanagement van uw huis.

Onderwijs

Huiswerk maken, studeren, werkstukken en verslagen maken, achtergrondenonderzoeken, videolessen, chatten met docenten en elkaar, instructiefilms, colleges vande eigen en andere scholen volgen.

Zorg en veiligheid

Zorg op afstand. Wmo-beleid: mensen blijven langer thuis wonen en hiervoor zijn kwalitatieve, betrouwbare beeld-spraakverbindingen nodig. Mantelzorgers, zorgprofessionals en ouderen communiceren met behulp van video-communicatie.

Ondernemers

Online zakendoen, bestellingen afhandelen, track- and tracesystemen, chatten met klanten, instructievideo’s, videoconferencing, veilig en snel betalen, connecties tussen vestigingen en met leveranciers, reserveringen, thuiswerken.

Land- en tuinbouw

Drones, modernisering van de (precisie)land- en tuinbouw, online verwerken en uitwisselen van informatie bij en bij land- en tuinbouwkennisinstituten, veilingen en handelaren.

Recreatie en toerisme

Online reserveringen en bestellingen, wifi voor iedere bezoeker. We kunnen nu al niet meer zonder.

Overheid

Dienstverlening op afstand, digitale loketten, communicatie tussen gemeenten en inwoners, 24/7-service.